Το Νότιο Πήλιο, είναι ένας τόπος προικισμένος από τη φύση αφού συνδυάζει από τη μια το βουνό, με το πράσινο και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των ορεινών χωριών και από την άλλη τη θάλασσα, με τους παραθαλάσσιους οικισμούς και τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, αποτελώντας έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό χειμώνα καλοκαίρι.

Στην είσοδο του νότιου Πηλίου ξεχωρίζει η Αργαλαστή, το ιστορικό κεφαλοχώρι με την όμορφη πλατεία, τουριστικός προορισμός με πηλιορείτικα αρχοντικά και σπίτια με ολάνθιστες αυλές.Το Παρθεναγωγείο όπου δίδαξε ο μεγάλος ποιητής Κώστας Βάρναλης, η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων με το περίτεχνο μαρμάρινο κωδωνοστάσιο και η Μονή του Αγίου Νικολάου στην Πάου αποτελούν τα κυριότερα αξιοθέατα.
Η Αργαλαστή είναι ένα ημιορεινό χωριό 41χλμ. νότια του Βόλου και αποτελεί την έδρα του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Η γεωγραφική της θέση είναι ιδιαίτερη, καθώς είναι κτισμένη σε μεσοσταθμικό υψόμετρο 250μ. περίπου, ανάμεσα σε δύο θάλασσες, το Αιγαίο και τον Παγασητικό και σε ίση απόσταση από αυτές. Όλα αυτά τα στοιχεία δημιουργούν ένα ειδικό μικροκλίμα που ευνοεί σε μεγάλο βαθμό την καλλιέργεια των αμπελιών. Ας προσθέσουμε εδώ την επικράτηση εδαφών πλούσιων σε άργιλο.

milonas-winery-area
milonas-winery-area
milonas-winery-area
milonas-winery-area
trigos-2016
trigos-2016
trigos-2016
trigos-2016
trigos-2016
trigos-2016
trigos-2016